A mentelmi jógi

Először csak ezt a címet láttam az indexen:

Budaházy a börtön helyett a parlamentet választaná

Azután elolvastam a teljes cikket és azon gondolkodtam, hogy ilyet meg lehet csinálni? Vagy meg kell-e tennie a Jobbiknak ezt a gesztust Budaházy felé?

Vajon milyen üzenetet jelenthet ez az egyszerű választópolgár számára, aki azon vacilál éppen, kit támogasson, mert elege van a "bűnözőkből"? Azért Budaházyt nem mindenki tartja forradalmárnak, vagy szabadságharcosnak. Rengeteg energiát beleöl a párt abba, hogy elmagyarázza az egyszerű embereknek, hogy a szélsőségesség és radikalizmus az nem elv, hanem módszer. Mert úgy már teljesen másként fest a dolog.

És a minap megvilágosodtam! A postaládában egy Jobbikos szórólap volt, amelyen az helyi aspiráns próbálja eladni magát és pártját. Részlet a szórólapból:

 

Nézzük csak meg, hogy mivel ért egyet a Jobbik-szavazó?

  • a képviselők visszahívhatók legyenek, és a mentelmi jogukat el kell törölni
  • a politikusokat bűncselekmény elkövetése esetén kétszeres büntetéssel kell sújtani

Ebből ugye két dolog következik. Az egyik, hogy a kuruc.info végső soron azt szeretné elérni, hogy Budaházyt kétszeresen büntessék meg, de legalábbis hangulatkeltés az egész, mert végső soron az ítéletet nem kerülheti el. A másik, ami egy kicsit talán szomorúbb dolog, hogy a Jobbik segget csinál a szájából, és pont olyan, az ígéreteit be nem tartó párttá válik, akik ellen éppen harcolnak.

Tudjuk, hogy a kampányban minden eszköz megengedett. De a legbiztosabb mégis csak az, hogy hülyének nézzük a választót!

 

Jógi: A jóga művelője a jógi. A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése.