Fogalmam sincs, hogy ezt hogyan kell majd csinálni.

A héten gyönyörű dolgokat hallhattunk a Vezértől arra vonatkozóan, hogy milyen terveik vannak az ország szekerének előmozdítására. Az egyik ilyen gondolat a következő volt:

"a választások utáni kormánynak lesz egy nagy dilemmája. El fog jönni ugyanis az igazság pillanata, amikor meg kell mondani, hogy valójában milyen a gazdaság állapota, melyek a valós gazdasági, államháztartási adatok. Ezt pedig úgy kell megtennünk, hogy az igazság a belénk vetett bizalmat ne veszélyeztesse. Fogalmam sincs, hogy ezt hogyan kell majd csinálni."

Érdekes az a rész, hogy el fog jönni az igazság pillanata, amikor meg kell mondani, hogy milyen a gazdaság állapota. Miért csak fog eljönni? A kampány alatt nem lehet elmondani? Ebből azért következik egy-két dolog. Ha folyamatosan azt halljuk a Fidesztől, hogy az ország a csőd szélén áll, akkor attól félnek, hogy kiderül, hogy nincs komoly baj, és ezt nehezen tudják majd kommunikálni? Kétségtelen, hogy ez alkalmas a bizalom megrendülésére.

Nézzük a másik lehetőséget. A gazdaság rendben van, és azt kell majd elhitetni az emberekkel, hogy a csőd szélén állunk. Ez az emberek részéről kevesebb bizalomvesztéssel jár, viszont a gazdasági szereplők részéről annál nagyobbal. Ez aztán okot adhat az aggodalomra.

Szóval igazából az lenne a legjobb, hogy ha mindenki nyílt napokkal játszana. Emlékszünk még pár évvel ezelőttre, amikor folyamatosan azt vágták az MSZP képébe (persze joggal), hogy átverték az embereket a kampányban és hazugsággal nyertek. Akkor ebből az következik, hogy ebben az országgal csak hazugságokkal lehet választást nyerni? Nagyon remélem, hogy ez nem így van.