Illegális adatszerzés az iwiwről?

A minap találkoztam egy alkalmazással. Nem is alkalmazás, inkább csak egy kis kódocska, ami az alábbi oldalon érhető el: http://www.xim.hu/

Az oldal lényege a következő: Az ember beregisztrál, majd regisztráció után kap egy linket, amit be kell másolni az iwiw adatlapján a munkahely weboldala mezőbe. Ezzel máris elérhetővé vált a szolgáltatás, ami nem más, mint különböző cuki sablonok iwiw alá, és a mi a lényeg: látogatók figyelése! Ez rögtön felkeltette a figyelmemet. A dolog egyszerű. Ha aktiválom a kódot az iwiwes adatlapomon, akkor minden egyes esetben, amikor megtekinti valaki az oldalamat, naplózásra kerül annak azonosítója, így vissza tudom nézni, hogy kik látogattak el az adatlapomra.

Ez az egyik oldalrol még hasznos is lehet, hogy látom a látogatóimat. A probléma ott kezdődik, hogy az egyszerű felhasználó semmit nem tud tenni ellene. Ez nem egy iwiw-es alkalmazás, aminél be tudom állítani, hogy kinél jelezze a látogatásomat. Itt egyszerűen arról van szó, hogy valaki kihasználta az iwiw egy hibáját, amivel felhasználói adatokhoz tud jutni. Pedig talán van valami olyasmi a felhasználási feltételekben, hogy az adatokat harmadik félnek nem adják ki. Bár ez ténylegesen nem történt meg, csak egyszerűen nyitva hagytak egy kiskaput, ahol kitalicskázzák az adatokat.

Szeretem az ötletes megoldásokat, de ez nem tetszik!

 

 

Címkék: iwiw web