Most kezd izgalmassá válni...

Most kezd izgalmassá válni a magyar belpolitika. Nő a feszültség, ami azzal jár, hogy szépen lassan mindenkinek ki kell teríteni a lapjait. Nincs már arra idő, hogy mindenféle hülyeséggel tömjék a népet. Egy nemrég készült felmérésből kiderült, hogy az emberek 80%-a reformokat sürget. Ez pedig már jelentős tömeg. Mindkét oldal számára. Az MSZP szinte káros hatások nélkül kezdhetne reformokba. Jobb későn, mint soha. A népszerűségük olyan mély szinten van, hogy csak nyerhetnek, ha abból a 80%-ból sikerül néhányat meggyőzni. A FIDESZ számára is jelzés értékű lehet, hiszen eddig kínosan kerülték a reformok emlegetését. Tehát végre eljutottunk oda, hogy nyílt lapokkal lehet játszani.

Némi bibi azért van. Éppen a FIDESZ részéről. Nekik csak vesztenivalójuk van. Azért írom ezt, mert jelen állás szerint vígan nyernek bármilyen választást. Viszont a legutóbbi ötletük egy kicsit félre sikerült. Legalábbis számomra. Most nem lehet előrehozott választásokat tartani. Túl sokba kerülne nekünk. Először meg kellene reformálni az államigazgatást. Ahhoz pedig hozzátartozna a választási törvény módosítása is. Egyszerűen rövid az idő ahhoz, hogy júniusig megtörténjenek ezek a változások. Ha pedig minden marad a régiben, akkor négy évig kell elviselni ennek a struktúrának a terheit.

Ha pedig mégsem gondolták komolyan az előrehozott választást, akkor az a baj. Ha arra játszik a FIDESZ, hogy kihúzzák reformok nélkül 2010-ig, akkor megfosztanak minket attól, hogy esélyünk legyen kisebb teher alatt nyögni. Ez pedig a 2010-es választásokon meg fogja magát bosszúlni. Így is rengeteg időt pocsékoltunk el. Nem kellene még többet.

Nem mellesleg vannak még a parlamentben kis pártok is. Jelen állás szerint nem jutnának be a parlamentbe. Számukra is fontos, hogy aktívan kivegyék a részüket. Ez pedig csak úgy megy, ha nyomatékosítják a nagyokban, hogy csak a reformokat támogatják. És nekünk is jobb, ha nem alakul ki kétpárt rendszer.

Tehát mindenki számára a legjobb megoldás az, ha most hétvégén kipihenik magukat a képviselő urak és hölgyek, és hétfőn EGYÜTT, teljes gőzzel elkezdenek dolgozni. Tudom, kicsit furcsa lesz az eddigi tempóhoz képest, de nincs több idő, már köpködi a tenyerét a harangozó ember!