Felvonulók kérték

Ma ismét kivonultak a hősök a térre. Volt egy sajátos bukéja a dolognak. Mert ugye az indok az volt, hogy az előrehozott választásokért tüntetnek. Még levelet is küldtek Sólyom Lászlónak, hogy kövessen el mindent ennek elősegítésére. Elárulok egy titkot: Ha lehetne, akkor már megtette volna ezt, amilyen közel áll a Fideszhez. De a valóság az, hogy inkább Bajnai ellen tiltakoztak, illetve az ő kormánya által hozott intézkedések ellen.

Azért érdekes ez a hozzáállás, mert eddig folyamatosan azt mondták, hogy az ország a csőd szélén áll és nagyon nagyon el van itt minden kúrva. Tegyük fel, hogy új választások lesznek, amit a Fidesz megnyer. Akkor mi lesz? Nem kell a csőd széléről visszahozni az országot? Akkor nem kell rendbe tenni a gazdaságot? Sajnálom azokat, akik elhiszik, hogy ezt fájdalom nélkül meg lehet tenni. Persze mindenki tud mondani olyan csoportokat, ahonnan el lehet venni pénzeket, csak az ne ő legyen. Meg kellene érteni, hogy most mindenkit érintő intézkedések lesznek. Ez pedig magával hozza azt, hogy mindenki úgy fogja gondolni, hogy a tüntetések megoldást jelenthetnek.

És van a tüntetésnek egy másik oldala is. Látszik az, hogy mennyire nem fontos az embereknek a program. Mert az szép, hogy a Fidesz nyer, de mindezt úgy teszi, hogy senki nem ismeri azt a programot, amit meg akar valósítani. És még a miniszterelnök jelöltjét sem ismerjük. Akkor lehet, hogy illegitim lesz?