Állítsátok meg az Artisjust

Valaki tényleg állítsa már meg őket. A legújabb őrület, hogy mostantól már a letöltésért is kell nekik fizetni. Fizetni kell a honlapon a háttérzenéért, a videó és zenei streamért, az IPTV-ért, de még a hívódallamért is. Meg a kis faszom nem kéne? Tudom, hogy ez az intézkedés leginkább a kiszolgáló oldalt érinti, de ugye senki nem gondolja komolyan, hogy nem terhelik rá a látogatóra a jogdíjat? És aki most azt mondja, hogy semmi gáz, mert sok helyen ingyen lehet letölteni, annak van egy rossz hírem. Ezek az okos fiúk kitalálták, hogy ha a zeneművek, vagy videók után nincs bevétel, akkor nekik tökéletesen megfelel a reklámbevétel bizonyos százaléka. Bár nem tudom, hogy ezt hogyan gondolják, mert szerintem a kettőnek semmi köze egymáshoz.

A lényeg, hogy valaki állítsa már meg őket. És félreértés ne essék, nem a jogdíj fizetéssel van bajom. Hanem azzal, hogy egy átláthatatlan, mutyizós banda a saját kénye-kedve szerint osztogat szét milliárdokat attól függetlenül, hogy az adott baráti körbe tartozó előadó mennyire népszerű. Ha tényleg az érintett előadóhoz kerül a jogdíj, akkor azt mondom, hogy rendben van. És a legcsúnyább az egészben, hogy mindezt kvázi hivatalos szervként tehetik meg.

Akkor most szeretném hallani a pártok ajánlatát arra vonatkozóan, hogy ki milyen módon kívánja megszüntetni ezt a társulatot. Ha már egyszer mindenki ígérget minden félét.


 

Forrás: http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/2306 (187. oldal)

Címkék: web artisjus bazdmeg