FiDSZSZ

Karácsony közeledtével úgy gondoltuk, hogy nem jó, ha nagyon megosztott marad a társadalom, ezért összehívtunk egy gyors meetinget a srácokkal. Azt találtuk ki, hogy a Viktor kiáll és elmondja, hogy mennyire szimpatizál a sztrájkoló vasutasokkal. Ezzel egy kicsit belekeverünk a lecsóba, mert erre senki sem számít. A Gaskónak sem hiányzik, hogy a politika mellé álljon a nyilvánosság előtt. Elég, ha a háttérben tudjuk, hogy mi van. Most aztán sokakat megkevertünk. Végre sikerült úgy pozicionálni a társadalom egy részeét, hogy minket kövessenek, most meg kiderült, hogy azzal kell szimpatizálni, aki megnehezíti a napjaikat. Mert ha ezek után szidják a sztrájkolókat, akkor még a végén lekommunistázzák őket. Csak megérte az a sok munka, amit abba fektettünk, hogy csak két választása legyen az alattvalóknak.  És így már a Gaskó Pista is nyugodtabb szívvel áll ki a sajtó elé mondani, hogy mekkora a sztrájk támogatása.

A másik ötlet már korábbról jött. Elkezdtünk mindenféle hülyeségeket összeírni, amiket meg lehet kérdezni a kormánytól. A múlkor aztán összeültünk a Tóbiásnál és össze is szedtünk gyorsan 1300-at. Most majd mindenki kezdheti sajnálni a minisztériumi dolgozókat, hogy mennyi munkájuk lesz a két ünnep között. de egyébként is ráérnek január 14-ig. Hiszen 15 munkanap áll a rendelkezésükre. Persze kamu az egész. A válaszok már kész vannak. A futár gyerek majdnem azokat vitte a minisztériumokba. Ha a Szijjártó nem elég éber, akkor bukott volna a mutatvány. Aztán jönnek azzal, hogy majd a fidesz jól lecseréli az apparátust. Dehogy cseréljük le. Egyedül ők értenek az államigazgatáshoz. Persze papíron megtörténik majd a ki- és beléptetés, de csak így tudunk szegényeknek egy rakás jutalmat adni végkielégítés ürügyén.

Szóval most egy kicsit úgy kellett keverni a lapokat, hogy a nép elbizonytalanodjon. Legalább is egy része. 

Az MSZP divízió hívei meg mondhatják, hogy "ugye megmondtuk, hogy a zOrbán". Ezzel az érzéssel mégis csak jobban telik az ünnepi előkészület.