Index címlap

Egyre jobban foglalkoztat az a kérdés, hogy mivel lehet kikerülni az Index címlapjára. Nem mint ha oda vágynék, de már nem igazodik ki az ember a kommentelőkön. Azt vettem észre, hogy amíg nem volt hírdetési rendszer a blog.hu-n, addig állandóan azzal jöttek, hogy mindig ugyanaz a pár blog szerepel a címlapon. Most, hogy elindult a hírdetési rendszer, egyre többször tapasztalom azt, hogy fikázzák a címlapos blogokat. Szinte nincs olyan nap, hogy ne találkoznék olyan hozzászólásokkal, ami azt kritizálja, hogyan kerülhetett ki az adott poszt a címlapra. Persze tudom azt, hogy eddig is volt mindkét komment, de most az arányok eltolódtak. Köszönhetően annak, hogy szűkült a bekerülési kör.

Be kell látni, hogy két nagy csoportja van a blogoknak. Vannak a tematikus blogok és vannak az úgynevezett énblogok. Nyílván tematikus bloggal könnyebb kikerülni, de szerintem énbloggal sem lehetetlen. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez akkor lehet sikeres, ha a poszt témája aktuális és kapcsolódik a többi hírhez, vagy a téma nagy érdeklődésre tarthat számot.

A hangokkal pedig nem kell foglalkozni. Ez ismét csak a hangos kissebbség, aki szereti így hallatni a hangját, mert egyébként nem hallgatja meg őket senki.

Címkék: egyéb címlap